1954162.jpg

1 1/2dl siirappia
1 1/2 dl maitoa
2 rkl espresso- pikakahvijauhetta
2 1/2 dl sokeria
3 tl kanelia
1 rkl soodaa
100g margariinia
500g (7 3/4) vehnäjauhoja


Koristeluun 2 1/2 dl tomusokeria
valkuaista tai valmista sokerikuorrutetta


Mittaa siirappi, maito, pikakahvijauhe, kaneli ja sokeri kattilaan. Kiehauta ainekset.
Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon kuutioitu rasva ja sooda. Anna seoksen jäähtyä hieman ja sekoita jauhot joukkoon. Anna taikinan tasaantua muutama tunti tai yön yli.
Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitämuotilla piparkakkuja tai leikkaa taikinapyörällä pitkulaisia tikkuja.
Paista 200 astetta kauniin ruskeiksi.
Koristele sokerikuorrutteella