Vadelmajäädyke

  • 3 keltuaista
  • 2rkl tomusokeria
  • 3dl vispikermaa
  • 2 tl vaniliinisokeria
  • 2dl vadelmahilloa
  • 1 rkl sitruslikööriä

Mustikkakastike

  • 200g mustikoita
  • 2-3rkl tomusokeria
  • 1/2-1 dl appelsiinimehua

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniliinisokerilla. Nosta kylmään. Mausta hillo halutessasi sitrusliköörillä.

Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää keltuaisvaahdon joukkoon kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Lisää hillo ja sekoita vain hieman, jolloin seos jää marmorimaiseksi.

Lusikoi jäädyke kylmällä vedellä kasteltuun rangasvuokaan (tilavuus 1l), jonka torvi on avoin. Peitä vuoka foliolla ja pakasta vähintään 3-4h, mielellään yön yli.

Mustikkakastike:

Jauha kohmeiset mustikat ja tomusokeri sileäksi soseeksi monitoimikoneessa. Ohenna tarvittaessa appelsiinimehulla. Tarjoa kastike erikseen kastikekannusta.

Ota jäädyke jääkaappiin pehmenemään noin 45 min ennentarjoilua. Kasta vuokamuutaman sekunninajan kiehuvaan veteen ja kumoa tarjolle. Koristele mustikoilla.